Referenssit

”Polkuautotehdas on nerokas tapa avata silmiä jatkuvan kehittämisen maailmaan ja oppimismuotona se on hyvin konkreettinen. Lisäksi se auttaa jokaista miettimään oman organisaationsa näkökulmasta, mitä nämä pienet parannukset voisivat omassa työssä olla. Parin päivän koulutus oli myös hauska tapa oppia ja päästä sisälle niinkin laajaan käsitteeseen kuin laatu. Oman työtavan kehittymistä polkuautotehtaalla oli myös hauska seurata. Alussa mikään ei pysynyt käsissä, mutta loppua kohden parannus oli huikea” 

– Tapani Laitinen, toimitusjohtaja, Witas Oy


”LEAN-oppien vienti käytäntöön on usein ontuvaa, sillä pelkällä powerpointilla ei tarttumapintaa kunkin omaan työhön riittävästi tule. Polkuautotehdas antaa tähän loistavan työkalun, sillä sen avulla teoria ja käytäntö yhdistyvät rennon tehokkaalla otteella. Olemme käyttäneet polkuautotehdasta osana omia esimiesvalmennuksiamme, ja palautteet ovat aina olleet huikeita. Konsepti sopii mainiosti niin työntekijätasolle kuin ylimmälle johdollekin, niin palveluyrityksiin kuin valmistavaan teollisuuteenkin.”

– Antti Haapakorva, toimitusjohtaja, TalenTree Oy


Polkuautotehdasvalmennus on ollut erinomainen keino yhdistää tuotantojärjestelmiin liittyvää teoriaa käytäntöön ja kouluttaa suuri joukko ponsselaisia aiheeseen kiinnostavalla ja käytännönläheisellä tavalla. Valmennus on menetelmänä erittäin tehokas ja tuloksekas

– Juho Nummela, toimitusjohtaja, Ponsse Oyj


”Maarla-konserni on viimeisten 10 vuoden aikana kehittänyt voimakkaasti toimintojansa. Lakipiste saavutettiin vuonna 2018 ja piti miettiä uusia keinoja vastata tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Vuonna 2019 useita henkilöitä on käynyt Lean Learning Center -valmennuksen ja osallistujien määrää lisätään edelleen vuoden aikana. Polkuautotehdas on erinomainen keino luoda yhteinen kieli sujuvaan arkeen”

– Jari Puukilainen, toimitusjohtaja, Maarla Oy


”Ensialkuun mietitytti koko henkilökunnan valmentamisen vaiva ja kustannus Lean Learning Centerissä, mutta jälkeenpäin ajateltuna investointi toi itsensä äkkiä takaisin henkilöstön nopeampana muutoskykynä ja yhteisen kielen löytymisenä arkityön kehittämisessä. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen ponnistukseen”

– Jouko Tiainen, Timaco Oy